★★★★★

5 / 5 stjerner fra vores kunder

Termografering af eltavler

Hvad er termografering af eltavler?

Termografering af eltavler indebærer anvendelse af termografiske kameraer til inspektion og vurdering af elektriske tavler. Dette er en vigtig procedure inden for vedligeholdelse af elektriske systemer, da det muliggør opdagelse af potentielle problemer eller unormaliteter, der kan forårsage overophedning, funktionsfejl og i værste fald brand. Ved at identificere disse problemer tidligt kan man tage nødvendige forholdsregler for at undgå alvorlige konsekvenser.

Vores anmeldelser

Vi får 5 stjerner fra vores kunder

★★★★★

Termisk kamera til termografering af eltavler

Et termisk kamera er designet til at registrere infrarødt lys eller varmestråling, som udsendes af genstande og omgivelser. Termiske kameraer bruger en speciel sensor til at opfange denne stråling og omdanne den til et billede, der viser temperaturfordelingen i det område, kameraet er rettet mod. Disse kameraer anvendes til forskellige formål, herunder termografering af eltavler og at detektere varme lækager i bygninger, overvåge udstyr og processer i industrien, opdage brande og meget mere. De er også almindeligt anvendt af redningsmandskab og brandmænd til at finde overlevende i røgfyldte og mørke omgivelser.

Forebyggelse og beskyttelse ved termografering af eltavler

Ved regelmæssig eltavletermografering kan man forebygge potentielle fejl og nedbrud, der kan føre til dyre reparationer og driftsstop. Denne forebyggende vedligeholdelse sikrer, at elektriske systemer kører optimalt og uden uforudsete problemer.

Desuden øger det sikkerheden for både personale og faciliteter, da risici for brand og andre elektriske farer minimeres. En regelmæssig termisk inspektion kan dermed bidrage til en længere levetid for elektriske komponenter og systemer.

Med termografering gør det muligt at opdage små problemer, før de udvikler sig til store, kostbare fejl. Dette omfatter alt fra løse forbindelser og slidte komponenter til overbelastede kredsløb og defekte enheder. Ved at tage hånd om disse problemer i tide, kan du undgå uventede nedbrud, forbedre systemets effektivitet og forlænge levetiden for dine elektriske installationer.

Vil du vide mere?

Sikkerhed og pålidelighed af termografering af eltavler

Vi anvender topkvalitets termiske kameraer fra Flir, som er blandt de mest avancerede på markedet. Disse kameraer måler præcise temperaturer helt ned til 0,1 grad, hvilket sikrer en yderst gavnlig og pålidelig termografering af eltavler.

Med vores avancerede udstyr får du en omfattende og nøjagtig analyse af de termiske forhold, hvilket giver værdifuld indsigt i eltavlernes tilstand. Denne præcision hjælper med at identificere selv de mindste temperaturafvigelser, som kan være tegn på kommende problemer.

Økonomiske fordele ved eltavletermografering

Investeringen i regelmæssig eltavletermografering kan også give betydelige økonomiske fordele. Ved at identificere og afhjælpe problemer på et tidligt stadie kan man undgå kostbare nedbrud og reparationer.
Desuden kan forebyggende vedligeholdelse forlænge levetiden for dine elektriske systemer, hvilket betyder færre udgifter til udskiftning af udstyr. Samtidig kan det hjælpe med at undgå produktionsstop, hvilket sikrer kontinuerlig drift.

Hvordan udfører vi eltavletermografering?

Når vi bliver tilkaldt for at undersøge en eller flere eltavler, justerer vi først en række parametre på vores termiske kamera for at opnå nøjagtige temperaturresultater. Det infrarøde kamera opsamler varmestråling fra komponenterne i eltavlen og omdanner dette til synlige billeder med temperaturer. Denne termografiske undersøgelse giver os en omfattende forståelse af tilstanden af de elektriske komponenter, hvor vi kan identificere overbelastninger, defekter og andre potentielle afvigelser.
Når vi gennemfører eltavletermografering, åbnes og fjernes afdækningen på tavlerne. Det er vigtigt, at tavlerne forbliver i normal drift under denne procedure, da termografering skal foretages med belastning for at opnå præcise resultater uden at forstyrre den daglige drift.
Disse observationer dokumenteres og klassificeres i en detaljeret rapport, som fungerer som en vigtig reference for videre handling. På baggrund af denne rapport kan vi nøje planlægge og implementere nødvendige reparations- eller vedligeholdelsesarbejder på eltavlen for at sikre dens optimale funktion og sikkerhed.

Hvorfor er det en god idé?

Regelmæssige eftersyn af eltavler med termografering har til formål at identificere fejl, som ikke er synlige ved almindelig visuel inspektion. Selvom en eltavle umiddelbart ser ud til at være i god stand ved visuel gennemgang, kan der stadig være skjulte fejl, som ikke er blevet synlige endnu.
Ved at udføre en termografisk undersøgelse af eltavler kan man opdage og registrere temperaturafvigelser eller andre indikationer på potentielle problemer, som ikke er synlige for det blotte øje.
Dette gør det muligt at identificere fejl, der potentielt kan medføre alvorlige konsekvenser såsom driftsstop eller brande, og dermed kan de nødvendige foranstaltninger træffes i tide for at undgå større skader eller uheld.

Hvor ofte skal man have udført eltavletermografering, og hvad siger forsikringerne?

Flere forsikringsselskaber pålægger virksomheder at få gennemført regelmæssig termografi af deres eltavler som en del af deres risikostyringsproces. Kravene til hyppigheden af disse termiske inspektioner kan variere, enten på baggrund af forsikringsselskabernes krav eller virksomhedernes egne præferencer, men det er typisk, at termiske inspektioner skal udføres enten årligt eller hvert andet år.
At gentage termografiske inspektioner af eltavler bidrager til løbende kontrol for at sikre, at der ikke er opstået fejl på tavlen siden den seneste inspektion. Der behøver ikke nødvendigvis at være sket ændringer eller ombygninger i eltavlen, før det er nødvendigt med en inspektion. Fejl kan nemlig opstå på komponenter i mellemtiden, og det er afgørende at identificere dem, før fejlen udvikler sig.
Eltavletermografering fungerer som en vigtig forebyggende foranstaltning både for driftssikkerhed og brandsikkerhed. Investeringen i regelmæssige termografiske undersøgelser kan derfor betragtes som en god foranstaltning for at opretholde sikkerheden og stabiliteten i elektriske installationer, idet potentielle fejl kan identificeres og afhjælpes i tide, inden de udvikler sig til større problemer.

Vi tilbyder to løsninger til termografering af eltavler:

  • Standard termografering: Vi termograferer alle de eltavler, der er blevet angivet, og foretager en screening, hvor der kun tages termiske billeder af de områder, hvor der registreres fejl eller unormaliteter.
  • Omfattende termografering: Vi termograferer alle de eltavler, der er blevet angivet, og tager termiske billeder af samtlige felter i alle tavlerne. Denne model kan være ideel til nye installationer i forbindelse med afleveringsforretninger, hvor en grundig gennemgang af hele systemet kan sikre, at alt fungerer korrekt fra starten.
    Efterfølgende udarbejder vi en samlet rapport med eventuelle termiske billeder samlet for alle de termograferede eltavler. Denne rapport inkluderer detaljerede beskrivelser af de identificerede problemer samt anbefalinger til afhjælpning.
    Standard termografering er ideel for virksomheder, der ønsker en effektiv og økonomisk løsning.
    For hver termograferet eltavle udarbejder vi en individuel rapport med termiske billeder, som dækker hele tavlen. Denne rapport er detaljeret og inkluderer analyser af alle komponenter, hvilket giver en fuldstændig oversigt over eltavlens tilstand.
    Omfattende termografering er perfekt for dem, der ønsker en omfattende rapport med dokumentation for hele eltavlen.

Uanset hvilken ydelse du vælger, bliver dine eltavler nøje termograferet på samme måde. Den eneste forskel er dokumentationsniveauet. Vi lægger stor vægt på præcision og nøjagtighed i alle vores termograferingsopgaver. Så du sikrer, at alle målinger er pålidelige og korrekte.

Termografiaftale

Med en termografiaftale skaber vi en forudgående aftale om, hvor hyppigt du ønsker, at eltavle termografi skal udføres. Når tiden nærmer sig for den næste inspektion, tager vi kontakt til jer for at planlægge og bekræfte en passende dato. Denne proaktive tilgang frigør dig fra bekymringen om at overvåge, hvornår det er tid til en ny termografering.
Det er vigtigt at understrege, at vi ikke foretager inspektioner uden forudgående dialog og aftale. Vi respekterer jeres tid og behov, og derfor bekræfter vi altid datoer og planer for inspektionerne, før vi udfører dem. På den måde kan du være sikker på, at vores termograferingsaktiviteter integreres gnidningsløst i jeres driftsplaner og -behov.

Hvad koster termografering af eltavler pris?

Prisen på eltavletermografering varierer, da ingen opgaver er ens. For at sikre, at du får den mest optimale løsning, udarbejder vi et nøje tilpasset tilbud, der tager højde for din specifikke situation og behov. Vi opfordrer dig til at kontakte os for en samtale om din opgave, så vi i fællesskab kan planlægge den bedste tilgang.

Hvorfor vælge KA-Termografi til eltavletermografering?

Vores ekspertise omfatter termografering af alle eltavler uanset størrelse. Vi forstår, at alle kunders behov ikke er ens, og derfor er vi parate til at udføre eltavle termografi på forskellige tidspunkter, herunder aften og weekend.
Vi er altid tilgængelige for at rådgive dig gennem hele processen og stræber efter, at du føler dig tryg hele vejen. Vi anvender nyeste teknologi for at sikre, at dine termograferingen udføres præcist og effektivt.
Vi har udført termografi siden 1981. Dette betyder, at vi har den nødvendige erfaring, og at du kan stole på, at vi leverer resultater af høj kvalitet. Hos KA-Termografi er vi dedikerede til at hjælpe dig med at opnå optimal eltavle termografering. Vi værdsætter kundetilfredshed og går langt for at sikre, at vores tjenester opfylder dine behov og forventninger.

Vi har fået nyt navn

Vi hedder nu KA-Termografi